Filosofie en organisatiestructuur

Binnen onze instelling bieden wij behandelmogelijkheden aan in de basis generalistische- en gedeeltelijk ook in de specialistische geestelijke gezondheidszorg. Onze doelstelling is om kwalitatief hoogstaande psychologische zorg te verlenen in de regio. Wij behandelen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen en kunnen naast de behandeling ook diagnostisch onderzoek verrichten. Wij hanteren een beperkte wachtlijst van maximaal drie weken voor het eerste gesprek.

De behandelmethode van Perspectief is wetenschappelijk onderbouwd, efficiënt en bewezen effectief. De behandeling is gericht op spoedig herstel. Dankzij onze behandelmethode en het feit dat wij een beperkte wachtlijst hebben, is iemand snel weer klachtenvrij.

Missie
Psychologenpraktijk Perspectief stelt zich tot doel om het welbevinden van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen in de Basis Generalistische en Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg in de regio’s Alblasserwaard/Vijfherenlanden/Rivierenland/Lekstroom vanuit een vijftal locaties te vergroten.

Visie
Psychologenpraktijk Perspectief realiseert de missie door vraaggericht psychische stoornissen te behandelen, middels effectief bewezen behandelmethodes en valide psychologisch onderzoek uit te voeren. Behandeling vindt plaats in een procesmatig verlopend samenwerkingsverband tussen cliënt en behandelaar waarbij op transparante en heldere wijze in overeenstemming wordt gewerkt aan vooraf opgestelde doelstellingen met daarbij passende behandelmethodes.

Kernwaarden
Onze waarden geven aan wat de cliënt van ons mag verwachten. Het zijn die zaken waar wij in willen uitmunten. Het zijn onze kernwaarden om bereikbaar, persoonlijk en effectief te zijn.

Bij ons kan er gerekend worden op een persoonlijke op maat gesneden aanpak. We bekijken samen welke behandeling het beste bij de cliënt past, zodat we samen kunnen werken aan een zo optimaal effect van de behandeling.

Organisatiestructuur
Perspectief is een Zorginstelling in de Geestelijke Gezondheidszorg met 5 locaties (Culemborg, Giessenburg, Gorinchem, Leerdam en Zeist). Daarnaast hebben we een dependance in Ameide en zal Perspectief in de nabije toekomst zich tevens vestigen in het nieuwe gezondheidscentrum in Hardinxveld-Giessendam. Bij vervoersproblemen is het wel al mogelijk om behandeling te krijgen vanuit de praktijk LCG-HaGi in Hardinxveld-Giessendam.

Binnen onze organisatie hanteren we een gelijkvloerse benadering: iedereen is belangrijk.

Aan het roer staan de 2 vennoten Marjolijn Vreeswijk en Jan Glimmerveen. Zij worden bij diverse taken ondersteund door het managementteam dat bestaat uit Christina Oskam (manager Kinder&Jeugd), Paul Paridaen (locatiemanager Gorinchem en manager POH GGZ), Karin Kolthof-Waegemakers (locatiemanager Zeist en manager opleidingen), Renée Swagerman-Feijen (locatiemanager Leerdam en manager secretariaat) en Kim van der Linde (locatiemanager Culemborg). Alle managers staan in direct contact met de behandelaars en secretaresses, waardoor de contacten laagdrempelig verlopen en er snel gehandeld kan worden bij waargenomen problemen. Allen zijn tevens zelf ook als behandelaar werkzaam.

Organogram

 

organogram_62017

U bent hier: