In mei start er een nieuwe groepstherapie gericht op het verbeteren van het zelfbeeld op onze locatie aan de Hoge Torenstraat in Gorinchem.
De therapie vindt plaats op de maandagavond van 19:15-21:15 uur op de volgende data: 6, 13, 20, 27 mei; 3, 17, 24 juni en 8 juli.

Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met ons secretariaat tel. 088-6460300.

Inhoud van de therapie
De zelfbeeldtraining is een doe-groep waarbij de focus ligt op het versterken van kennis over positieve eigenschappen, zodat deze meer gewicht in de schaal kunnen gaan leggen bij de zelfbeoordeling.  De training is gebaseerd op de stappen van Competitive Memory Training (COMET) van Kees Korrelboom. Deze methode is op dit moment de best ondersteunde interventie bij een negatief zelfbeeld. De positieve zelfwaardering wordt dusdanig getraind dat deze gevoelsmatig sterker wordt dan de negatieve zelfwaardering. Daarnaast wordt er met elkaar geoefend hoe je, juist in moeilijke situaties, jezelf kunt herpakken en je positieve zelfwaardering kunt vasthouden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verbeeldingskracht, lichaamshouding, gezichtsuitdrukking, zelfspraak en muziek. Iedere bijeenkomst wordt er met een stap geoefend en tussen de bijeenkomsten maken de cliënten zich deze stap verder eigen.