Wachttijden volwassenen

Hieronder is de wachttijd weergegeven in weken die voor u van toepassing is per vestiging. Dit betreft de wachttijd van aanmelding tot intake. Na de intake wordt bepaald of u in behandeling kunt komen bij Perspectief. Wanneer dat mogelijk is, kunt u direct starten met uw behandeling. Het is mogelijk dat de wachttijd korter is dan hieronder aangegeven, indien er onverwacht ruimte in de agenda valt. U wordt dan door ons gebeld.

Door beperkte budgetplafonds toegekend vanuit de zorgverzekeraars kunnen wij helaas niet altijd aan de behandelvraag voldoen zoals wij dat zouden willen. Hierdoor zijn de wachttijden soms langer dan u van ons gewend bent. De wachttijden kunnen ook tussen de verzekeraars verschillen als gevolg van ontoereikende budgetlimieten vanuit de zorgverzekeraars.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 6 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Indien de behandeling, zoals bij Perspectief, direct na de intake start, wordt aan de norm voldaan bij een totale wachttijd van 10 weken (na aanmelding tot intake). Dit is conform de treeknorm (de richtlijn vanuit de Nederlandse Zorg Autoriteit en de zorgverzekeraars). Wegens ontoereikende budgetlimieten kan Perspectief niet altijd aan deze norm voldoen. Dit wordt door ons periodiek naar de verzekeraars gecommuniceerd.

De wachttijden zijn weergegeven op basis van eerste beschikbaarheid in de agenda’s. Bent u flexibel wat betreft locatie, tijdstip, beeldbellen, type behandelaar en type behandeling, dan kunt u op korte(re) termijn starten. Heeft u verschillende wensen t.a.v. voorgaande punten, dan kan uw wachttijd oplopen. 

Aangepast op: 8 april 2021

Wachttijd per locatie (GB-GGZ)Kortste wachttijdGemiddelde wachttijdLangste wachttijd
Culemborg1 week9-10 weken18 weken
Giessenburg3 weken15 weken27 weken
Gorinchem1 week11-12 weken22 weken
Hardinxveld-Giessendam14 weken 15 weken16 weken
Leerdam1 week5 weken9 weken

Wachttijden per zorgverzekeraar (S-GGZ)Kortste wachttijdGemiddelde wachttijdLangste wachttijd
ASR1 week9 weken19 weken
CZ1 week14 weken19 weken
DSW1 week9 weken19 weken
Menzis1 week18 weken19 weken
VGZ1 week18 weken19 weken
VRZ/Multizorg1 week9 weken19 weken
Zilveren Kruis1 week 14 weken19 weken

Onder het label VGZ vallen de volgende verzekeringen: VGZ, IZZ, IZA, UMC, AON, MVJP, Unive, Bewuzt, ZEKUR, ZEKUR natura, Aevitae (VGZ Cares), IAK VGZ, Aevitae VGZ, Zorgzaam Verzekerd, St Krijgsmacht (SZVK), Turien en Co VGZ, Caresco VGZ, Promovendum, National Academic, Besured. 

Onder het label Zilverenkruis vallen: Zilveren Kruis, Pro Life, One Underwriting B.V., Interpolis,  FBTO, De Friesland.

Onder het label CZ vallen: CZ, OHRA.

Onder het label Menzis vallen: Menzis, Anderzorg, HEMA.

Onder het label DSW vallen: DSW, Stad Holland, in Twente.

Onder het label ASR vallen: ASR, Ditzo, De Amersfoortse, Aevitae ASR, Caresco ASR, IAK ASR.

Onder het label Zorg en Zekerheid vallen: Zorg en Zekerheid, AZVZ.

Onder het label ONVZ valt: ONVZ.

Onder het label ENO vallen: Salland Zorgverzekeringen, HollandZorg, ZorgDirect.

LET OP: Perspectief heeft voor 2020/2021 geen contract afgesloten met Caresq, omdat zij tarieven hanteren die niet kostprijs dekkend zijn. Onder het label Caresq valt: Eucare.

U bent hier:

Home » Over ons » Wachttijden » Wachttijden volwassenen