Update 15 december 2020

Sinds maart 2020 werken wij volgens een aangepast beleid om bij te dragen aan de inperking van het coronavirus. Ons beleid baseren wij op de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM. Ons huidige beleid heeft tot doel dat zowel aan de inperking van de verspreiding van het coronavirus als wel de kwaliteit van onze behandelingen tegemoet gekomen wordt.

Dit betekent dat wij ook tijdens de huidige afgekondigde lockdown blended (zowel via beeldbellen als op locatie) voor u klaar zullen staan.

Behandelingen

Momenteel is het mogelijk om de behandeling zowel op locatie als via beeldbellen te volgen. Onze medewerkers werken deels vanuit huis en deels op de praktijk. Uw behandelaar stemt met u af hoe de behandeling wordt vormgegeven. In de regel worden behandelgesprekken afwisselend via beeldbellen en op locatie gevoerd. Deze vorm van behandeling wordt ook wel blended therapie genoemd en in de afgelopen jaren is wetenschappelijk herhaaldelijk aangetoond dat de effectiviteit gelijk is aan behandelingen die volledig op locatie plaatsvinden. We ervaren dat het in het begin een beetje spannend kan zijn om via beeldbellen therapie te volgen, maar dat mensen er snel vertrouwd mee raken. Binnen de mogelijkheden die we hebben proberen we rekening te houden met uw voorkeuren. Zeer specifieke voorkeuren kunnen tot gevolg hebben dat u langer moet wachten totdat de behandeling van start gaat.

Onderzoek

Onderzoek vindt tevens zowel via beeldbellen als op locatie plaats. Een deel van de onderzoeken kan alleen op locatie worden afgenomen. Waar mogelijk proberen we digitaal onderzoek te doen.

Algemene richtlijnen

We verzoeken u om als u een afspraak op locatie hebt staan in de gaten te houden of u géén corona-gerelateerde klachten ervaart. Mocht u een afspraak hebben en last hebben van benauwdheid, hoesten, niezen, koorts of andere (ook milde) klachten neem dan contact op met uw behandelaar of het secretariaat, maar kom niet naar de locatie. De gesprekken kunnen dan eventueel doorgang vinden via beeldbellen. Ook verzoeken wij u om op onze locaties bij binnenkomst uw handen te ontsmetten. Mondkapjes zijn op onze locatie niet verplicht. Let erop dat een aantal van onze vestigingen gevestigd zijn in gezondheidscentrum of andere openbare ruimte, hierdoor kan het zijn dat u tot aan onze deur wel verplicht een mondkapje op moet of dat de regels net wat anders zijn. In de betreffende wachtkamer treft u daarom ook nog informatie over de richtlijn op de betreffende locatie.

Veelgestelde vragen:

 • Ik wil liever alleen behandeling op locatie krijgen, kan dit?
  • In principe is dit mogelijk. Echter zien we dat de agenda’s van onze medewerkers op dagen dat ze op locatie werken zeer vol zijn, waardoor het inplannen van trajecten op locatie gepaard gaat met een beduidend langere wachttijd. Trajecten via beeldbellen, of blended op locatie en via beeldbellen zijn op de korte termijn in te plannen.
 • Ik ben bang dat mijn therapie minder effectief is als de gesprekken via beeldbellen zijn, maak ik me hier terecht zorgen over?
  • U hoeft zich geen zorgen te maken. In de afgelopen jaren is veel onderzoek gedaan naar vormen van online therapie. Er is aangetoond dat behandelingen via beeldbellen net zo effectief zijn als face-to-face behandelingen, ook op de lange termijn.
 • Ik ben in afwachting van (de uitslag van) een coronatest en heb een afspraak op locatie staan. Ik wil liever de afspraak annuleren dan dat deze via beeldbellen doorgaat, kan dit?
  • Zoals beschreven in de behandelvoorwaarden worden afspraken waarvoor niet tijdig (minder dan 24 uur van tevoren) wordt afgemeld in rekening gebracht. Gezien de landelijke maatregelen in verband met het coronavirus is de kans groter dat u onverwachts kort van tevoren toch niet op locatie kunt komen. Wij zijn daarom bereid om last minute over te schakelen naar beeldbellen. Wanneer u ruimschoots van tevoren weet dat u niet op locatie kunt komen kunt u de afspraak annuleren. Wel is onze ervaring dat wanneer afspraken geannuleerd worden het momenteel erg lastig kan zijn om deze opnieuw (op locatie) ingepland te krijgen. Om de continuïteit en kwaliteit van de behandeling te kunnen waarborgen geven wij daarom eerder de voorkeur aan beeldbellen dan aan annuleren.
 • Ik krijg EMDR behandeling, dat moet op locatie plaatsvinden toch?
  • Nee, dat hoeft niet. Er zijn inmiddels goede digitale alternatieven om de EMDR behandeling ook via beeldbellen plaats te laten vinden. U behandelaar kan u hierover informeren en zal in overleg met u bespreken hoe uw behandeling vorm te geven.