EMDR

Wanneer je veel last hebt van iets dat je hebt meegemaakt zou EMDR jou kunnen helpen. Deze techniek kan je helpen om nare ervaringen te verwerken. In de sessie vragen we jou om aan de voor jou vervelende gebeurtenis te denken. Terwijl je dat doet, gaan wij je afleiden door bijvoorbeeld voor je ogen heen en weer te bewegen met onze vinger.

In het onderstaande filmpje is een jongen in het verleden gepest. EMDR wordt ook gebruikt voor andere vervelende herinneringen. Ongelukken of het overlijden van een opa of oma bijvoorbeeld. Het kan zelfs gebruikt worden bij angsten.

EMDR kunnen we op verschillende manieren doen. Door onze vinger voor je ogen te bewegen, door via een koptelefoon piepjes te laten horen, door jou een lichtje te laten volgen of door op je handen of benen te tikken. Het gaat erom dat we je afleiden, terwijl je aan de vervelende gebeurtenis denkt. Na EMDR kunnen de meesten terugdenken aan de vervelende gebeurtenis zonder zich daarbij erg verdrietig of boos te voelen.

EMDR werkt snel. Soms zelfs al na 1 sessie. Soms duurt het ook iets langer, maar bijna iedereen merkt al snel dat het beter gaat. Wat ook prettig kan zijn aan EMDR is dat je niet zo veel hoeft te vertellen over de vervelende gebeurtenis.