Iemand die moeite heeft op school

Waar ben je goed in op school? Is er ook iets waar je minder goed in bent? Kinderen zijn vaak ergens goed in en tegelijk minder goed in iets anders. Bijvoorbeeld zijn ze goed in rekenen en niet goed in spelling. Ze vinden rekenen waarschijnlijk niet zo moeilijk en spelling wel. Maar het kan ook zijn dat kinderen bijna alles op school moeilijk vinden.

Dat is best vervelend, want dan moet je voor elk vak heel hard je best doen. Dan kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld niet zoveel zin meer hebt om naar school te gaan of dat je na een schooldag erg moe bent. Het kan ook zijn dat je buikpijn krijgt als je aan school moet denken.

Wij zien vaak kinderen die school moeilijk vinden. Als je veel dingen op school moeilijk vindt doen we meestal een aantal taken en spelletjes met je om uit te zoeken wat je lastig vindt en waar je juist goed in bent. Allemaal zodat jouw juf of meester beter begrijpt hoe die jou het beste kan helpen. En ook zodat jouw papa of mama begrijpen wat er moeilijk is voor jou.

U bent hier:

Home » Kind of jongere » Jonger dan 12 jaar » Ik ben » Iemand die moeite heeft op school