Sociale weerbaarheidstraining

Vind je het lastig om vrienden of vriendinnen te maken? Durf je niet goed te vragen of iemand met je wil spelen? Word je gepest? Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen? Speel je vaak de baas over andere kinderen? Kan je op één van deze vragen met “ja” antwoorden, dan is de sociale weerbaarheidstraining misschien iets voor jou!

De sociale weerbaarheidstraining is een training in een groepje met kinderen. Er doen maximaal 8 kinderen mee. Ze zijn allemaal tussen de 8 en 12 jaar oud en hebben allemaal problemen in het omgaan met andere kinderen. Tijdens de training leer je bijvoorbeeld samenwerken, positief denken, wat je kunt doen als je boos wordt en hoe je stop kunt zeggen als iemand iets doet wat je niet leuk vindt.

In het groepje ga je tijdens de training oefenen. Dat klinkt misschien spannend, maar alle andere kinderen zitten ook in die training, omdat ze dingen moeilijk vinden. Jij bent dus niet de enige! Ook na de training ga je oefenen. Je krijgt iedere week een opdracht mee naar huis. Ook komen je ouders twee keer op een speciale training voor ouders. Daar leren zij hoe ze jou het beste kunnen helpen met de dingen die jij lastig vindt.

U bent hier: