EMDR

Wanneer je veel last hebt van iets dat je hebt meegemaakt kan EMDR worden ingezet. Deze techniek kan je helpen om het gebeurde beter te verwerken. Tijdens de sessie word je gevraagd om aan de nare gebeurtenis te denken. Terwijl je dat doet, gaan wij je afleiden door bijvoorbeeld voor je ogen heen en weer te wapperen met onze vinger. Kijk maar eens in het filmpje hieronder. In het filmpje maakt het meisje een ernstig ongeluk mee. EMDR gebruiken we ook voor andere nare dingen. Als je gepest bent bijvoorbeeld. Als je opa of oma overleden is. Als je nachtmerries hebt. Of als je een andere vervelende herinnering hebt.

EMDR kunnen we op verschillende manieren uitvoeren. Door te wapperen voor je ogen, door via een koptelefoon piepjes te laten horen, door jou een lichtje te laten volgen of door op je handen of benen te tikken. Het gaat erom dat we je afleiden terwijl je aan de nare gebeurtenis denkt. Het klinkt gek, maar na de EMDR kun je terugdenken aan de nare gebeurtenis zonder je daarbij verdrietig of boos te voelen. En dat is fijn!

Weet je wat ook fijn is? Dat EMDR best wel snel werkt. Soms zelfs al na 1 sessie. Soms duurt het ook iets langer, maar bijna iedereen merkt al snel dat het beter gaat. Door al dat gewapper, hoef je helemaal niet veel over de nare gebeurtenis te vertellen. Dat is ook fijn!

 

 

 

U bent hier: