Eigen risico 2021/2022

 

2021

Als u in 2021 bent gestart met een behandeling die in 2022 doorloopt, dan betaalt u in beide kalenderjaren uw eigen risico. Als uw behandel- of onderzoekstraject tot het einde van dit jaar loopt, dan moeten we aan het einde van het jaar, vanwege een overgang naar een nieuw systeem, als zorgaanbieder alle dossiers sluiten. Na het sluiten van het behandel- of onderzoekstraject brengen wij de kosten voor de behandeling in rekening bij uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar verrekent deze kosten met uw eigen risico in 2021. Als u in 2022 nog verder gaat met uw behandeling- of onderzoekstraject, dan werken we niet meer met een heel traject, maar dan moeten wij als zorgaanbieder elk contactmoment apart in rekening brengen bij de zorgverzekeraar. 

2022

Na het uitvoeren van een contactmoment met een (GZ-)psycholoog of Specialist binnen onze praktijk, brengen wij dit in rekening bij uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar verrekent de kosten van het contactmoment met uw eigen risico in 2022. Als u uw eigen risico heeft opgemaakt, dan worden alle contactmomenten door de zorgverzekeraar vergoed.

 

Kijk voor meer informatie op:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geestelijke-gezondheidszorg/vraag-en-antwoord/hoeveel-betaal-ik-in-2022-aan-eigen-risico-voor-een-behandeling-in-de-geestelijke-gezondheidszorg-ggz